WHBC-GR: Νύχτες Πρεμιέρας 2011: Όσα θα δούμε (trailers)

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Νύχτες Πρεμιέρας 2011: Όσα θα δούμε (trailers)


Με τον βουβό φόρο τιμής του Μισέλ Χαζαναβίτσιους στο παλιό σινεμά, “The Artist”, άνοιξε στις 14 Σεπτέμβρη στον κινηματογράφο “Αττικόν”, τις πόρτες του το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Νύχτες Πρεμιέρας”.
Το δημοφιλές δεκαήμερο προβολών αναμένεται και φέτος πλούσιο με το γνώριμο μιξ από πρεμιέρες πολυαναμενόμενων ταινιών, πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών, παράξενου κινηματογράφου και μουσικών ντοκιμαντέρ....



Από τις πρεμιέρες που θα δούμε, ξεχωρίζουν οι νέες ταινίες των Τζορτζ Κλούνι (The Ides of March), Ρόμπερτ Ρέντφορντ (The Conspirator), Μαρκ Φόρστερ (Machine Gun Preacher), Τομ Μακάρθι (Win Win), Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν (Drive), η “μουσική” κωμωδία “Killing Bono” του Νικ Χαμ καθώς και “Το Γάλα” του Γιώργου Σιούγα, μεταφορά του πολύ πετυχημένου θεατρικού έργου του Βασίλη Κατσικονούρη.

Αρκετά ενδιαφέρον παρουσιάζεται και το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα όπου αξίζει κανείς να “κυνηγήσει” το “Bellflower” του Έβαν Γκλόντελ, το “Silver Tongues” του Σάιμον Άρθουρ το “Volcano” του Ρούναρ Ρούναρσον, το “Natural Selection” του Ρόμπι Πίκερινγκ, το “Bullhead” του Μίκαελ Ρόσκαμ, το “Breathing” του αυστριακού ηθοποιού Καρλ Μάρκοβικς (The Counterfeiters), αλλά και το πολυδφιαφημισμένο ως ντεμπούτο της χρονιάς, το “Submarine” του βρετανού Ρίτσαρντ Αγιοάντε.


Στο μουσικό τμήμα, μεταξύ άλλων, θα δούμε ντοκιμαντέρ για μουσικούς όπως οι Ministry, ο Μισέλ Πετρουτσιάνι, η Μίριαμ Μακέμπα και ο Τζορτζ Χάρισον, αλλά και οι σύγχρονοι διάττοντες αστέρες Kings of Leon.

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με πλήθος ντοκιμαντέρ, πειραματικών και μικρού μήκους ταινιών, με μεταμεσονύχτιες προβολές ελαφρώς πιο ακραίων δημιουργιών και με τα μίνι αφιερώματα στο νορβηγικό σινεμά, στον ιάπωνα Γιασούζο Μασουμούρα και στον ολλανδό πειραματιστή Γιόχαν βαν ντερ Κόικεν.

Το φεστιβάλ θα κλείσει στις 25 του μηνός με τις ανακοινώσεις των βραβείων και την προβολή της ταινίας του ιρανού Ασγκάρ Φαράντι “A Separation”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: