WHBC-GR: Όταν ο Μέσι συστήθηκε στην Ευρώπη... (videos)

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν ο Μέσι συστήθηκε στην Ευρώπη... (videos)


Ήταν 17 Σεπτεμβρίου του 2000 όταν ο μικροκαμωμένος Λιονέλ Μέσι πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Ευρώπη....

Έντεκα χρόνια αργότερα η Γηραιά ήπειρος υποκλίνεται μαζικά στο μεγαλείο του Αργεντινού άσου ο οποίος «ζωγραφίζει» με μαεστρία στους ποδοσφαιρικούς καμβάδες των γηπέδων και παραθέτει τα έργα του στην Βαρκελώνη....

Ήταν 17 Σεπτεμβρίου του 2000 όταν ο μικροκαμωμένος Λιονέλ Μέσι πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Ευρώπη. Έντεκα χρόνια αργότερα η Γηραιά ήπειρος υποκλίνεται μαζικά στο μεγαλείο του Αργεντινού άσου ο οποίος «ζωγραφίζει» με μαεστρία στους ποδοσφαιρικούς καμβάδες των γηπέδων και παραθέτει τα έργα του στην Βαρκελώνη.

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς έντεκα χρόνια, ένα υπερβολικά μικρόσωμο 13χρονο παιδάκι, ύψους μόλις 135 εκατοστών έφτασε στην Ισπανία ώστε να φορέσει την φανέλα της Μπαρτσελόνα και να «κλέψει» λίγη από την μαγεία που αυτή εξέπεμπε. Έντεκα χρόνια μετά, ολόκληρη η ποδοσφαιρική Βαρκελώνη προσπαθεί να... κλέψει λίγο από το μεγαλείο του μεγάλου Μέσι ο οποίος αποτελεί σύγχρονο θεό της μπάλας και λατρεύεται με κάθε ποδοσφαιρική ευλάβεια σε κάθε γωνιά της Γης.

Μπορεί όταν πάτησε το πόδι του στην Ισπανία στις 17 Σεπτεμβρίου του 2000 να ήταν γνωστός μόνο στους ανθρώπους που τον έφεραν για δοκιμή, όμως έντεκα χρόνια μετά ελάχιστοι είναι εκείνοι που είτε ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είτε όχι αγνοούν το όνομά του.

Η Μπαρτσελόνα, πίστεψε από νωρίς στο πλούσιο ταλέντο του μικρού μάγου και κατάφερε με χορήγηση ειδικών φαρμάκων να τον βοηθήσει να αναπτυχθεί (μια και είχε πρόβλημα στην φυσιολογική του ανάπτυξη), ενώ ταυτόχρονα ο μικρός Λίο ξεδίπλωνε το ταλέντο του στις ακαδημίες της ομάδας...

Το 2004 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και δεν πέρασαν πολλά χρόνια για να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου. Κάτοχος κάθε... διαθέσιμου τίτλου, ο 24χρονος πλέον Μέσι, αναζητά ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για να πλαισιώσει την μοναδική του συλλογή με τρόπαια και διακρίσεις τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό με την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Αργεντινής.

Η νέα σεζόν άρχισε πρόσφατα και ο Μέσι ξεκίνησε κι αυτός τις δικές του παραστάσεις. Τα ευρωπαϊκά γήπεδα έχουν ανοίξει και οι απανταχού φίλαθλοι περιμένουν για να του εκφράσουν τη λατρεία τους. Εκείνος ξέρει να υποκλίνεται μονάχα μέσα από τις ντρίμπλες και τα γκολ του. Απολαύστε τον σε μία πληθώρα βίντεο που ακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: