WHBC-GR: Google| 100ή επέτειος γενεθλίων του Άλαν Τούρινγκ

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Google| 100ή επέτειος γενεθλίων του Άλαν Τούρινγκ


Πριν από 100 χρόνια γεννήθηκε ο Άλαν Τούρινγκ, ένας μεγάλος επιστήμονας. Ο "πατέρα της επιστήμης των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης" . Η Google τον τιμά με ένα εξαιρετικά πρωτότυπο doodle.....

Μια μηχανή Τούρινγκ, η οποία πρόκειται για ένα υποθετικό υπολογιστικό μοντέλο που κατασκεύασε ο Άλαν Τούρινγκ το 1936. Η πρώτη έκδοση της «Αυτόματης Υπολογιστικής Μηχανής» του Τούρινγκ, ήταν ο πιο γρήγορος υπολογιστής στον κόσμο.

Άλαν Τούρινγκ, γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου του 1913 στο Λονδίνο και έχει αναγνωρισθεί ως ήρωας της ιστορίας του κλάδου της τεχνολογίας, με μεγάλη επιρροή στην ανάπτυξη της επιστήμης των υπολογιστών.

Ήταν ο πρώτος επιστήμονας που τυποποίησε τις έννοιες του "αλγορίθμου" και του "υπολογισμού" ενώ πολλά από τα σημερινά χαρακτηριστικά των σύγχρονων υπολογιστών αποδίδονται στις επινοήσεις του.

O Άλαν Τούρινγκ γνωστός και ως ο πατέρας της επιστήμης των υπολογιστών αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο ίδιος είχε προτρείνει μια μηχανή Τούρινγκ που διαθέτει μια ταινία τεράστιου μήκους, η οποία ενσωματώνει κελιά όπου μπορεί να εγγραφεί ή να αναγνωσθεί ένας χαρακτήρας στο κάθε ένα από αυτά. Η μηχανή έχει τη δυνατότητα να μετακινείται προς τα μπροστά ή προς τα πίσω με βάση κάποιον αλγόριθμο, επεξεργάζοντας έτσι πληροφορίες με λογικό τρόπο.



Η έννοια της μηχανής αυτής του Άλαν Τούρινγκ θεωρήθηκε πρωτοποριακή για τα δεδομένα της εποχής, καθώς μέχρι τότε δεν είχε επινοηθεί κανένας άλλος μηχανισμός που να δέχεται και να αντιδρά σε πολλαπλές οδηγίες, αποθηκεύοντας μάλιστα και δεδομένα.

Άλαν Τούρινγκ, είχε κατηγορηθεί για ομοφυλοφιλία το 1952, δεδομένου ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο εκείνη την εποχή ήταν παράνομες. Για να αποφύγει τη φυλακή επέλεξε την ποινή των ενέσεων οιστρογόνων για ένα χρόνο, που προοριζόταν για την εξουδετέρωση της λιμπίντου.

Ο Τούρινγκ πέθανε σε ηλικία 41 ετών. Δηλητηριάστηκε με κυάνιο, μετά την καταδίκη του το 1952 για «παραβίαση της δημοσίας αιδούς», λόγω της ομοφυλοφιλίας του, που ήταν παράνομη εκείνη την εποχή στη Βρετανία, ενώ είχε, ήδη, υποστεί χημικό ευνουχισμό.

Το Doodle της Google σήμερα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μεταβάλλουν τα δεδομένα μιας ταινίας μηχανής Τούρινγκ και στη συνέχεια πατώντας το κουμπί του Play να τη δούνε σε λειτουργία.

Στόχος είναι η τροποποίησή της έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά η μηχανή δοθείσας της ακολουθίας 0 και 1 που εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης.



ources of Information:http://www.madata.gr/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: