WHBC-GR: Το SeaOrbiter «διαβάζει» τους ωκεανούς!

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Το SeaOrbiter «διαβάζει» τους ωκεανούς!


Αυτό που κάποτε θεωρείτο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, τώρα αποτελεί πραγματικότητα. Το SeaOrbiter, δεν είναι ένα επιπλέον πολυτελές πλοίο. Πρόκειται για το εξερευνητικό σκάφος που σχεδίασε ο Γάλλος αρχιτέκτονας Jacques Rougerie και που θα επιτρέπει...

...στους ερευνητές (ωκεανογράφους, ειδικούς στην κλιματική αλλαγή και θαλάσσιους βιολόγους) να μελετούν σε πραγματικό χρόνο τους ωκεανούς και τα θαλάσσια είδη του πλανήτη τόσο εξονυχιστικά όσο ποτέ άλλοτε.

Χρειάστηκαν περίπου δώδεκα χρόνια για να βρεθούν τα πανεπιστήμια, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και οι ιδιώτες που θα στηρίξουν το εγχείρημα. Τελικά, η κατασκευή του SeaOrbiter, που υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 52,7 εκατ. δολάρια, αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο και να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013.


Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη πλωτή «κατακόρυφη πολιτεία», με το ύψος του να ξεπερνά τα 51 μέτρα. Για να διατηρεί την ευστάθειά του, περίπου το 50% του σκάφους θα βρίσκεται κάτω από το νερό. 

Σε αυτό το τμήμα, που θα φτάνει σε βάθος τα 31 μέτρα, θα υπάρχει ένα παρατηρητήριο που θα περιβάλλεται από παράθυρα, όπως επίσης και μία υποβρύχια αποβάθρα, για την είσοδο και την έξοδο δυτών.

Επίσης, στο υποβρύχιο τμήμα του σκάφους θα υπάρχουν όλα τα εργαστήρια και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις που θα χρειάζονται οι επιστήμονες για τις έρευνές τους.






  Sources of Information: http://www.protothema.gr/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: