WHBC-GR: Εγκαίνια για την ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Εγκαίνια για την ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε το Σάββατο η ίδρυση της ταινιοθήκης της Θεσσαλονίκης, η οποία τέθηκε σε λειτουργία την Κυριακή....

Η ταινιοθήκη, η οποία έχει εξασφαλίσει 700 τίτλους ταινιών, χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ενισχύθηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια και διεκδικούμενες χορηγίες. Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος της πόλης ο στόχος είναι «να αποτελέσει η Ταινιοθήκη πυρήνα κινηματογραφικού πολιτισμού στην πόλη και να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του κινηματογράφου».

Στην αίθουσα «Παύλος Ζάνννας» του κινηματογράφου «Ολύμπιον» θα γίνει η πρώτη προβολή με την ταινία Καραβάτζιο του Ντέρεκ Τζάρμαν, στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος με θέμα «Η κινηματογραφική ζωή της ζωγραφικής». Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή στις 19.30.

Θα ακολουθήσουν ακόμη πέντε «εικαστικές ταινίες», οι προβολές των οποίων θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Τάκης Κανελλόπουλος» του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα αποτελέσει και την έδρα της ταινιοθήκης.
«Ο κινηματογράφος και η λειτουργία και μελέτη μιας ταινιοθήκης είναι ένας τρόπος να καταλάβουμε τη ζωή - ίσως και καλύτερος απ' αυτόν που μας προσφέρουν τα βιβλία και οι βιβλιοθήκες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης και πρόεδρος της γαλλικής ταινιοθήκης, Κώστας Γαβράς, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, καλώντας όλους τους Θεσσαλονικείς να γνωρίσουν τη μαγεία του κινηματογράφου.

Προσιτή η τιμή του εισιτηρίου στα 4 ευρώ και στα 3 ευρώ για τα μέλη, επιτρέπει στο ευρύτερο κοινό να επισκεφτεί την ταινιοθήκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: