WHBC-GR: Ο Αστερίξ κυκλοφόρησε, μετά από 8 χρόνια.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ο Αστερίξ κυκλοφόρησε, μετά από 8 χρόνια.

Οκτώ χρόνια μετά τις τελευταίες του περιπέτειες, ο Αστερίξ επιστρέφει στις 24 Οκτωβρίου, με ένα καινούργιο βιβλίο, με νέες περιπέτειες στη μακρινή Σκωτία..

Μετά τον θάνατο του Γκοσινί, ο Ουντερζό συνέχισε να να μας διηγείται μόνος του τις ιστορίες του μικρόσωμου Γαλάτη. Πριν από λίγο καιρό, αποφάσισε όμως να δώσει τη σκυτάλη σε μια νέα συγγραφική, αλλά και σχεδιαστική ομάδα.

Οι Ζαν Ιβ Φερί και Ντιντιέ Κονράντ, οι συγγραφείς του 35ου κόμικ της σειράς έχουν ονομάσει τη νέα περιπέτεια «Ο Αστερίξ στους Πίκτες». Οι Πίκτες είναι ένας αρχαίος λαός, κέλτικης προέλευσης της Σκωτίας.

«Μαζί με τον Ντιντιέ, σκεφτήκαμε αυτό το άλμπουμ να είναι ένας φόρος τιμής στον παλιό, αιώνιο Αστερίξ. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη ιστορία έχει άρωμα δεκαετίας του ’70. Θα το δείτε, όταν το ξεφυλλίσετε» αναφέρει ο συγγραφέας της ιστορίας, Ζαν Ιβ Φερί.
Υπήρχαν φήμες ότι μέσα στο βιβλίο, υπήρχε μια κρυμμένη αναφορά για το σκωτσέζικο δημοψήφισμα.
Ο συγγραφέας του, όμως ομολογεί, ότι δεν είχε ποτέ μια τέτοια ιδέα:

«Πήγα στη Σκωτία για να παρουσιάσω την ιδέα μου στους Σκωτσέζους. Χάρηκαν που τους σκεφτήκαμε και με ρώτησαν, γιατί διάλεξα τη χώρα τους. Πίστευαν συγκεκριμένα ότι το έκανα, λόγω αυτού του δημοψηφίσματος που εκκρεμεί. Στην πραγματικότητα, έμαθα γι’ αυτό αφού είχα τελειώσει το γράψιμο, οπότε δεν υπάρχουν κρυμμένες προθέσεις».

Η σειρά κόμικς Αστερίξ έχει πουλήσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε 111 γλώσσες, από τότε που εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο, πριν από 54 χρόνια.

«Ο Αστερίξ στους Πίκτες» έχει ήδη τυπωθεί σε πέντε εκατομμύρια αντίτυπα και θα μεταφραστεί σε 23 γλώσσες. Στην Ελλάδα το περιμένουμε μέσα στο 2014.




 NEW ASTERIX-COMIC NEWS
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: