WHBC-GR: Το 2017 το facebook θα έχει χάσει το 80% των χρηστών του

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Το 2017 το facebook θα έχει χάσει το 80% των χρηστών του

Πρόσφατα αναφερθήκαμε στον αριθμό των εφήβων που εγκαταλείπουν το Facebook για άλλα, πιο ελκυστικά κοινωνικά δίκτυα, κυρίως αυτά που δίνουν έμφαση στην ανταλλαγή εμπλουτισμένων μηνυμάτων...

Όμως, τι επιφυλάσσει το απώτερο μέλλον για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με τους 1,2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες;   Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, παραλλήλισε τον κύκλο που κάνουν τα κοινωνικά δίκτυα στις προτιμήσεις των χρηστών, με τον αντίστοιχο κύκλο που κάνει μια επιδημία, εφαρμόζοντας ένα επιδημιολογικό μοντέλο έρευνας, σαν αυτό που χρησιμοποιείται στην πρόβλεψη εξάπλωσης ασθενειών. 

Τα αποτελέσματα της μελέτης τους έδειξαν ότι, το  Facebook θα χάσει τουλάχιστον το 80% των χρηστών του, μεταξύ του 2015 και του 2017.   Στη μελέτη τους, όπου συνέκριναν την "επιδημία" των κοινωνικών δικτύων με πραγματικά παραδείγματα επιδημιών, έφεραν και παραδείγματα παλαιότερων κοινωνικών δικτύων όπως το myspace προσπαθώντας να αποδείξουν το σκεπτικό τους.   

Παρόλα αυτά ειδήμονες όπως ο Eric Markowitz, υποστηρίζουν ότι είναι αυθαίρετος ο παραλληλισμός, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από ένα Πανεπιστημιακό τμήμα που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη μελέτη των κοινωνικών δικτύων και δεν διαθέτει ούτε λογαριασμό στο... Twitter!   


  



Δεν υπάρχουν σχόλια: