WHBC-GR: ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ | Με γοήτευε από μικρή η κακιά μάγισσα

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ | Με γοήτευε από μικρή η κακιά μάγισσα

Με κέρατα, βαρύ μακιγιάζ και αφύσικα ζυγωματικά στο πρόσωπο, η ηθοποιός αναβιώνει τη γνωστή κόμικς φιγούρα της Disney από την ταινία του 1959, με το δικό της, μοναδικό τρόπο...

Η μακριά κάπα, κάτω από την οποία η Τζολί κρύβει το καταραμένο μυστικό της, οι γεμάτες «σατανική» χάρη κινήσεις της και το γκόθικ σεξ απίλ της μας χαρίζουν μια μοναδική σκοτεινή ηρωίδα που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

«Ελπίζω στο τέλος να δείτε μια γυναίκα που μπορεί να είναι πολλά διαφορετικά πράγματα και που γίνεται επιθετική μόνο επειδή προστατεύει τον εαυτό της. Θα χρειαστεί να λύσετε μόνοι σας τον γρίφο για το ποια είναι τελικά» λέει η πιο όμορφη γυναίκα στον πλανήτη, σύμφωνα με πολλούς άνδρες, για τον νέο της ρόλο.

Στο «Maleficent» η Τζολί καταριέται για πάντα την πριγκίπισσα Ορόρα που την υποδύεται η Ελ Φάνινγκ, ενώ το υπόλοιπο καστ περιλαμβάνει ηθοποιούς όπως η Μιράντα Ρίτσαρντσον, η Τζούνο Τεμπλ, ο Σάμ Ράιλι, ο Σάρλτο Κόπλεϊ ή η Ιμέλντα Στόντον. Σε κάποιο σημείο της ταινίας μάλιστα, την εμφάνισή της κάνει για λίγα δευτερόλεπτα η 5χρονη κόρη της Αντζελίνας και του Μπραντ Πιτ, Βίβιαν, που υποδύεται την πριγκίπισσα Ορόρα σε μικρή ηλικία.

Τη σκηνοθετική επίβλεψη της ταινίας αλλά και της ολικής μεταμόρφωσης της Τζολί έχει ο Ρόμπερτ Στρόμπεργκ, o οποίος δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στη σκηνοθεσία μετά από μία θρυλική πορεία στην καλλιτεχνική διεύθυνση και στα ειδικά εφέ, με 2 Οσκαρ για το «Avatar» και την «Aλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».

«Η κακιά μάγισσα ήταν η αγαπημένη μου ηρωίδα από τότε που ήμουν μικρή. Τη φοβόμουν αλλά παράλληλα την έβρισκα τόσο κομψή και φινετσάτη που ήθελα να μάθω περισσότερα για εκείνη», λέει η ηθοποιός, που είχε πάντοτε μια σκοτεινή πλευρά: 

«Οταν τα άλλα κορίτσια ήθελαν να γίνουν μπαλαρίνες, εγώ ήθελα να γίνω βρικόλακας», δήλωνε η ηθοποιός την εποχή που φιλούσε στο στόμα τον αδερφό της και μιλούσε ανοιχτά για τις ερωτικές της σχέσεις με άλλες γυναίκες, πολύ πριν παντρευτεί τον Μπραντ Πιτ και γίνει μητέρα 6 παιδιών...




  

Δεν υπάρχουν σχόλια: