WHBC-GR: Το ακριβότερο κόμικ στον κόσμο | Αγοράστηκε 0,10$ και πουλήθηκε 3,2 εκατ.$ (!)

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Το ακριβότερο κόμικ στον κόσμο | Αγοράστηκε 0,10$ και πουλήθηκε 3,2 εκατ.$ (!)

Ένα σπάνιο αντίγραφο των Action Comics Νο 1 - στο οποίο κάνει την πρώτη εμφάνισή του ο Σούπερμαν - σε σχεδόν άριστη κατάσταση, πωλήθηκε για 3,2 εκατ. δολάρια στο eBay την Κυριακή, καθιστώντας το το πιο ακριβό κόμικ στον κόσμο...

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τον Σεπτέμβριο του 2011 όταν ένα άλλο αντίγραφο της Action Comics# 1 πωλήθηκε για περίπου 2,2 εκατ. δολάρια.

Όταν κυκλοφόρησε, το 1938, το κόμικ πουλήθηκε για μόλις 0,10 δολάρια στα περίπτερα.

Η Action Comics # 1 θεωρείται το... Ιερό Δισκοπότηρο των κόμικς. Σύμφωνα με τους συλλέκτες, υπάρχουν μόνον 50 αντίγραφα των κόμικς της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο τυχερός πωλητής του συλλεκτικού κόμικ είναι ο Darren Adams, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του Pristine Comics στην Ουάσιγκτον.

«Είμαι περήφανος που είχα στην κατοχή μου το πιο πολύτιμο κόμικ στον κόσμο. Αυτή η δημοπρασία μου επέτρεψε να μοιραστώ αυτό το σπάνιο θησαυρό με τη διεθνή κοινότητα και να διασφαλίσω ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης είναι εξίσου παθιασμένος με τη θέση του στην ιστορία», είπε ο Adams.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μία Ferrari 52 ετών έσπασε το ρεκόρ για το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, «χτυπώντας» τα 38 εκατ. δολάρια.






Δεν υπάρχουν σχόλια: