WHBC-GR: Βραβείο καλύτερης διεθνούς εφεύρεσης σε Ελληνες

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Βραβείο καλύτερης διεθνούς εφεύρεσης σε Ελληνες

Είσαι σε ένα εστιατόριο. Ο σερβιτόρος φέρνει το σερβίτσιο σου και μέσα στο άδειο πιάτο, μπορείς να δεις μια ψηφιακή απεικόνιση των φαγητών, πριν ακόμα να τα παραγγείλεις. Με  έναν ηλεκτρονικό μαρκαδόρο κάνεις την παραγγελία.... 

Επιλέγεις ψηφιακό τραπεζομάντιλο, ζωγραφίζεις πάνω στο τραπέζι και  «ανεβάζεις» τις δημιουργίες σου στο Facebook και το Twitter. Κι όταν... χωνέψεις, παίζεις παιχνίδια στα οποία συμμετέχουν ακόμη και τα πιάτα!


Τέσσερα βραβεία σε τρεις ελληνικές πρωτοποριακές εφευρέσεις
Το iEat, είναι ένα από τα τρία πρωτοποριακά διαδραστικά συστήματα του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογικής Ερευνας (ΙΙΤΕ) για τα οποία απέσπασε τέσσερα βραβεία καθώς και το έντονο ενδιαφέρον επιχειρηματιών από την Ασία, στη διεθνή έκθεση καινοτομίας INST 2014 - 2014 (Taipei International Invention Show & Technomart) στην Ταϊβάν. 

Στην έκθεση αυτή, περισσότεροι από 600 εκθέτες από 22 χώρες παρουσίασαν πάνω από 2.000 εφευρέσεις και καινοτόμα προϊόντα από όλον τον κόσμο. Και οι Ελληνες επιστήμονες, εντυπωσίασαν...

Την ανώτατη διάκριση, δηλαδή το πλατινένιο βραβείο, κέρδισε το σύστημα Interactive Wall, στο οποίο παίκτες χρησιμοποιούν για τον έλεγχο του παιχνιδιού μια εικονική σκιά. Η σκιά ακολουθεί τις κινήσεις του σώματός τους, ενώ κατά διάρκεια του παιχνιδιού φωτογραφίζονται σε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα. 

Χρυσό μετάλλιο πέτυχαν τα Interactive Documents που επαυξάνουν με ψηφιακό τρόπο έντυπα (όπως βιβλία, φυλλάδια, χάρτες) όταν αυτά τοποθετηθούν πάνω σε μια κοινή επιφάνεια (π.χ. ένα ξύλινο τραπέζι). Οι αναγνώστες/χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το χαρτί απλά επιλέγοντας με το δάχτυλό τους ό,τι τους ενδιαφέρει και να ανακαλύψουν με μια κίνηση κάθε σχετική πληροφορία όπως φωτογραφίες, βίντεο, κλπ, μετατρέποντας ένα απλό έντυπο σε έξυπνο διαδραστικό μέσο. 

Τα συστήματα αυτά αποτελούν εφαρμοσμένα αποτελέσματα του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης του ΙΠ-ΙΤΕ και ανήκουν σε μια νέα γενιά διαδραστικών συστημάτων με πολλά ώριμα προϊόντα έτοιμα να αξιοποιηθούν από Ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια: