WHBC-GR: Η σωρός του David Bowie αποτεφρώθηκε στην Νέα Υόρκη απουσία συγγενών, έπειτα από απαίτηση του ίδιου

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Η σωρός του David Bowie αποτεφρώθηκε στην Νέα Υόρκη απουσία συγγενών, έπειτα από απαίτηση του ίδιου

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έγκυρων μέσων του εξωτερικού, η σωρός του David Bowie αποτεφρώθηκε σε κλειστή τελετή στην Νέα Υόρκη, έπειτα από επιθυμία του τραγουδιστή...

Όπως αναφέρει η Daily Mirror, στην τελετή δεν παρευρέθηκαν ούτε συγγενείς ούτε κοντινοί φίλοι, καθώς έτσι είχε ορίσει ο ίδιος στη διαθήκη του. Τους είχε πει πως ήθελε «να φύγει χωρίς να γίνει μεγάλο θέμα», όπως άλλωστε ζούσε πάντα την προσωπική του ζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η αποτέφρωση έλαβε χώρα λίγο μετά το θάνατο του θρυλικού καλλιτέχνη στα 69 του, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016. Λέγεται πως μάλλον επέλεξε τη διαδικασία της «άμεσης αποτέφρωσης», σύμφωνα με την οποία, κατά το Τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης, ο θανών μεταφέρεται από το σημείο όπου απεβίωσε κατευθείαν στο κρεματόριο όπου, αφού υπογραφούν τα απαραίτητα έγγραφα, πραγματοποιείται η «αποτέφρωση των ανθρωπίνων λειψάνων χωρίς επίσημη θέαση, επίσκεψη ή τελετή».

Στις 31 Μαρτίου θα διεξαχθεί συναυλία στη μνήμη του David Bowie στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Για την ακρίβεια, η συναυλία είχε προγραμματιστεί πριν το θάνατό του, με σκοπό να τιμήσει το έργο του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη μέσα από επανεκτελέσεις διάσημων τραγουδιών του από τους Visconti, Cyndi Lauper, The Roots και άλλους. Ο ξαφνικός χαμός του, όμως, άλλαξε τον χαρακτήρα της εκδήλωσης.










Δεν υπάρχουν σχόλια: