Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Ο New Yorker αφιερώνει το εξώφυλλό του στον Νομπελίστα Bob Dylan

Την Πέμπτη 13/10, η Σουηδική Ακαδημία βράβευσε τον Bob Dylan με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2016, αναγνωρίζοντάς του πως «δημιούργησε νέες μορφές ποιητικής έκφρασης στο πλαίσιο της αμερικανικής παράδοσης του τραγουδιού»...

Έτσι ο  Ντίλαν έγινε ο πρώτος Αμερικανός που κέρδισε το βραβείο μετά τη νίκη του Toni Morrison to 1993, αλλά και ο πρώτος μουσικός, ανεξαρτήτου εθνικότητας, που βραβεύθηκε με το εν λόγω Νόμπελ.

Σήμερα, 14/10, ο New Yorker επέτεινε φόρο τιμής στον μεγάλο Αμερικανό τροβαδούρο, αφιερώνοντας του ένα ολόκληρο εξώφυλλο.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης takis vorini (@takisvorini) στις
Στο σχετικό κείμενο που συνοδεύει το εξώφυλλο, η καλλιτεχνική διευθυντής του New Yorker, Françoise Mouly, γράφει: 

«Ένα ρίγος διέτρεξε τη σπονδυλική μου στήλη όταν είδα πως ο David Remnick (σ.σ. βασικός συντάκτης του περιοδικού) είχε προσπαθήσει να με βρει νωρίς το πρωί για ένα επείγον θέμα. Τι νέα τροπή είχε πάρει η πολιτική καμπάνια; (λες και υπάρχει περιθώριο για άλλες ανατροπές!) Ποια τρομοκρατική πράξη ή φυσική καταστροφή μας είχε πλήξει; Είχε πεθάνει κάποιος; Ευτυχώς, τα νέα ήταν καλά -για την ακρίβεια, η πιο ακραία μορφή καλής είδησης. Οι συγγραφείς μας είχαν συλλέξει τους αγαπημένους τους στίχους του Bob Dylan και εγώ επικοινώνησε με τους καλλιτέχνες μας. Μέσα σε λίγες ώρες, η Malika Favre, μια Γαλλίδα καλλιτέχνης που ζει στο Λονδίνο, έστειλε αυτή την εικόνα για να μας βοηθήσει να γιορτάσουμε μια στιγμή βαθιάς ευτυχίας».

Δημοσίευση σχολίου