WHBC-GR: Το 'Hey Jude' παραλίγο να μη κυκλοφορήσει ποτέ επειδή το σήμα της δισκογραφικής των Beatles «θύμιζε αιδοίο»

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Το 'Hey Jude' παραλίγο να μη κυκλοφορήσει ποτέ επειδή το σήμα της δισκογραφικής των Beatles «θύμιζε αιδοίο»

Σ ύμφωνα με μια επιστολή του 1968 που μόλις αποκαλύφθηκε, κορυφαία στελέχη της δισκογραφικής βιομηχανίας θεώρησαν το ανοιγμένο μήλο ξεκάθαρα «πορνογραφικό»...

Μια επιστολή που τέθηκε αυτές τις μέρες στη διασημότητα, αποκαλύπτει ότι το διάσημο τραγούδι των Beatles που ήταν η πρώτη επίσημη κυκλοφορία της Apple, της νεοσύστατης τότε - το 1968 - δισκογραφικής εταιρείας των Beatles, παραλίγο να μην κυκλοφορήσει ποτέ επειδή πολλά στελέχη της δισκογραφικής βιομηχανίας θεώρησαν το λογότυπο της φίρμας, «πορνογραφικό».   

Η επιστολή – που εμφανίστηκε με αφορμή την 50η επέτειο της εμφάνισης στην ταράτσα του κτιρίου που στεγαζόταν η Apple - έχει ημερομηνία αποστολής 28 Αυγούστου 1968 και φέρει την υπογραφή του Stan Gortikov, προέδρου της παντοδύναμης τότε δισκογραφικής εταιρείας Capitol Records η οποία ήταν υπεύθυνη και για την κυκλοφορία των άλμπουμ των Beatles στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 📷Η επιστολή αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες με αφορμή την 50η επέτειο της εμφάνισης στην ταράτσα του κτιρίου που στεγαζόταν η Apple 

📷Οι στίχοι του τραγουδιού, όπως πρωτογράφτηκαν από τον Πολ Μακ Κάρτνει 

Άμεσος παραλήπτης ήταν ο διευθυντής της Apple, Ron Kass, ο οποίος προς στιγμήν πανικοβλήθηκε από τον επείγοντα τόνο της επιστολής στην οποία τονιζόταν η ομοιότητα του λογότυπου με «αιδοίο» («όλα τα στελέχη που τους το έδειξα, μου είπαν το ίδιο») ενώ ο αποστολέας διερωτάτο πώς πίστευαν οι υπεύθυνοι της Apple ότι θα μπορέσουν να διανείμουν οποιοδήποτε προϊόν της εταιρείας με τέτοιο σήμα. Τελικά, ο δίσκος κυκλοφόρησε (με το "Revolution" στην πίσω όψη) και πούλησε πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα. 





  

Δεν υπάρχουν σχόλια: