WHBC-GR: Ο Banksy στη Μπιενάλε Βενετίας χωρίς κανείς να τον καταλάβει - Το αποκάλυψε με βίντεο

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Ο Banksy στη Μπιενάλε Βενετίας χωρίς κανείς να τον καταλάβει - Το αποκάλυψε με βίντεο

Ο μυστικοπαθής βρετανός καλλιτέχνης Banksy προετοίμασε μια έκπληξη στην Μπιενάλε της Βενετίας και χωρίς κανείς να τον καταλάβει βρέθηκε ο ίδιος στο κεντρικότερο σημείο της πόλης...

Ο Banksy δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram που δείχνει τον ίδιο (χωρίς φυσικά να αποκαλύπτει το πρόσωπό του), να στήνει τα έργα του στο δρόμο και να μετατρέπεται σε πλανόδιο πωλητή κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. 

Ο Banksy ως πωλητής δρόμου προσπαθεί να πουλήσει ελαιογραφίες που δείχνουν ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο στη Βενετία,θίγοντας έτσι το θέμα του τουρισμού στην πόλη και της ρύπανσης στην πόλη καθώς τα πλοία διασχίζουν το Μεγάλο Κανάλι. Το σύντομο κλιπ δείχνει μια σειρά από περαστικούς (και μια αδέσποτη γάτα), που θαυμάζουν τα έργα. Αργότερα όμως ο πωλητής Banksy γίνεται αντιληπτός από αστυνομικούς που του ζητάνε να εκκενώσει το δημόσιο χώρο επειδή δεν έχει άδεια.  


Ο καλλιτέχνης μίλησε για το βίντεο καταγγέλλοντας ότι ποτέ δεν είχε προσκληθεί στην Μπιενάλε: «Παρά το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο καλλιτεχνικό γεγονός στον κόσμο, για κάποιο λόγο δεν με έχουν καλέσει ποτέ». 




  

Δεν υπάρχουν σχόλια: